Aminohappojen yhdistelmät

Miksi välttämättömiin aminohappoihin BCAA lisätään ravintolisissä erilaisia vitamiineja ja sitrulliinimalaattia ja mitä lisähyötyä näistä on kuntosaliharrastajille?

Välttämättömiin aminohappoihin, kuten BCAA:han (haaraketjuiset aminohapot), lisätään ravintolisissä usein erilaisia vitamiineja ja sitrulliinimalaattia. Näillä lisäyksillä on tiettyjä lisähyötyjä kuntosaliharrastajille:

Vitamiinit:

  • Energian Tuotanto: Vitamiinit, kuten B-vitamiinit, auttavat energia-aineenvaihdunnassa, mikä on tärkeää, kun tehdään voimaa ja kestävyyttä vaativia treenejä.
  • Immuunijärjestelmän Tuki: Esimerkiksi C- ja E-vitamiinit toimivat antioksidantteina, jotka voivat auttaa vähentämään harjoittelun aiheuttamaa oksidatiivista stressiä ja tukea immuunijärjestelmää.
  • Lihasten Palautuminen: Tietyt vitamiinit voivat auttaa lihasten palautumisessa ja ehkäistä lihaskipua.

Sitrulliinimalaatti:

  • Verenkierron Parantaminen: Sitrulliinimalaatti voi lisätä typpioksidin tuotantoa kehossa, mikä parantaa verenkiertoa ja hapen sekä ravinteiden kuljetusta lihaksiin.
  • Suorituskyvyn Parantaminen: Se voi myös auttaa parantamaan urheilusuoritusta vähentämällä väsymystä ja lisäämällä kestävyyttä.
  • Nopeampi Palautuminen: Sitrulliinimalaatti voi edistää nopeampaa palautumista harjoittelun jälkeen vähentämällä lihaskipua ja lihasten uupumusta.

Kuntosaliharrastajille nämä lisäykset BCAA-valmisteisiin voivat siis tarjota monipuolisia hyötyjä, jotka liittyvät niin treenin tehoon, suorituskykyyn kuin palautumiseenkin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja, ja niiden käyttöä tulisi aina harkita osana kokonaisvaltaista terveys- ja kuntoilustrategiaa.

13 tuotetta

Set Descending Direction
per sivu